Библиотека данас

Данас Библиотека ради као самостална установа под називом ЈУ Народна библиотека "Веселин Маслеша" Лакташи и један је од носилаца културног развоја општине. Налази се у згради ЈУ "Центар за културу и образовање" и користи простор од 196 м2. Располаже фондом од око 32.000 књига, разврстаних у 4 одјељења: Информативно-позајмно одјељење за одрасле, дјечије одјељење, фонд Завичајне збирке и читаоничко одјељење, при којем дјелују студијска и читаоница периодике.

Библиотека је активан учесник у свим културним манифестацијама на општини.  У свом раду остварује контакте са низом партнерских установа из свих сектора, како на подручју општине, тако и у ширем окружењу. Самостално организује бројне књижевне сусрете и промоције књига, а организатор је и традиционалних манифестација "Дани библиотеке" и "Библиотеци у походе".

У пригодним програмима припремљеним за те прилике, представљају се, не само значајних писци и други умјетници из локалне заједнице и окружења, него активно учешће у програму узимају и чланови наших секција.

У библиотеци ради 6 стручних радника.

biblioteka