ВИЈЕСТИ

Препоруке за читање

ТОТАЛНА РАСПРОДАЈА

Вело Мисто, Новинар, Киклоп, За срећу је потребно двоје, У раљама живота, Отац на службеном путу, Глуви барут, Сарајевске прице, Вита јела зелен бор, Диши дубоко, Вратиће се роде, Бабилон 5, Изгубљени, само су неки од филмова и серија у којима је имала значајне улоге.

Мира Фурлан ће остати у сјећању многих генерација. Свој траг оставила је и у писаној ријечи.

О њеној књизи Тотална распродаја Виктор Иванчић је рекао:

"...За ово је штиво неприпадање вјеројатно кључна ријеч, у којој су сажети и став и судбина, а произлази из оне врсте стваралачке вокације што ју је Џони Мичел описала као 'неспремност на кооперацију'. Резултат је неконформизам у свој својој деликатности; ријетким литерарним даром ауторица успијева предочити, рекло би се, суптилну страну побуне. К томе, у позадини све вријеме као да одзвања мантра учитеља јоге: Не тражи ништа изван себе... А свијет Мире Фурлан - у којем има и пркоса и разумијевања, и горчине и њежности, и двојби и ироније - без сумње је раскошан.“

 

ДИНА

dina

За љубитеље научне фантастике, одскоро и у нашој библиотеци. Серијал од 6 томова прави је поклон читаоцима овог жанра.
 
Серијал "Дина", чији је први дио роман истог имена, смјештен је у далеку будућност и бави се комплексним темама: људским опстанком и еволуцијом, екологијом, укрштањем религије, политике и моћи. Првих шест наставака, које је написао Френк Херберт, прави су тријумф имагинације и незаобилазно штиво сваког љубитеља научне фантастике.