ВИЈЕСТИ

Библиотекари препоручују

У МРАКУ

naslovna

Пратећи причу о Ани, јунакињи овог романа чији је живот одређен роковима, било оним за испоруку сакупљеног љековитог биља или за достављање преведених текстова, читалац урања у литерарно путовање које га води од сунчаног љетног дана до изненадне олује праћене громогласном грмљавином, од мириса старе липе до устајале болничке собе, од ослобађајуће вожње бициклом и обилазака ливада на којима расте маслачак, коприва, росопас, хајдучка трава или раставић, па све до тавана пуног осушених трава, страних звукова и немира који вребају из таме. Ана Болава је, исписујући странице о животу у једном малом чешком граду, написала величанствен роман о тијелу, рањивости и усамљености, роман о непрестаној игри свјетлости и мрака.

ka-dnu-naslovna

АНА БОЛAВА, аутор романа „У МРАКУ“ и како критичари кажу, његовог наставка „НА ДНУ“, показала нам је како су „судбине људи исте у свим земљама, само се помало окружења разликују“. Она се нада да ће њене приче дотаћи и душе читаоца са Балкана.

Како ауторка схвата живот и „проблеме душе“, најбоље да сами видимо читајући ове романе, које можете нажи и у нашој библиотеци.