ВИЈЕСТИ

Промоција романа "Све моје сестре"

ЈУ Народна библиотека „Веселин Маслеша“ Лакташи вас позива на промоцију романа „Све моје сестре“ ауторке Лауре Барне, која ће бити одржана у четвртак30септембра са почетком у 19 часова.

У роману су оживљени сви најзначајнији моменти из живота књижевног великана, јединственог Растка Петровића, oд преласка Албаније 1915, школовања у Паризу и учествовања у оснивању новог умjетничког покрета, преко дипломатске службе и многобројних путовања до последњих година проведених у Вашингтону.

Са посебном топлином приказан је Растков однос према седам сестара, од којих је најближи био са Надеждом, великом српском сликарком.

plakatlaura


****
Лаура Барна је приповjедач, прозни писац, романсијер и есејиста. Поред 11 објављених романа, аутор је  и три књиге приповjедака и једне књиге есеја. По образовању је историчар уметности и иза себе има више од 300 публикованих стручних радова у домаћој и страној периодици. Добитница је више националних књижевних награда, а њене приче и есеји преведени су на мађарски енглески, пољски и словачки језик. Члан је Удружења књижевника Србије, покретач многих акција за популаризацију и ширење културе, аутор књижевног и умjетничког програма „Исидора нас слуша“, који се одржава у Кући краља Петра Првог на Сењаку.