ВИЈЕСТИ

Промоција романа "Скупљачи случајева"

У петак, 5.априла 2024. године у JУ Народна библиотека "Веселин Маслеша" Лакташи биће представљен роман “Скупљачи случајева” ауторке Лауре Барне.

Ријеч је о узбудљивом детективском роману о нама и другима, трагачима које ће случајеви довести у Њујорк, на престижни Колумбија универзитет, кључно место заплета, али и расплета догађаја. Ко је убица у овој својеврсној мозаик-детективској причи, остаје неизвесно до краја. Писац пружа шансу читаоцу да се равноправно уигра у улогу скупљача случајева и постане део стожерног случаја: убиство у Харлему.

Библиотека позива све љубитеље писане ријечи да се придруже разговору о роману "Скупљачи случајева" у новоотвореним просторијама библиотеке  са почетком у  19.00 часова.

PLAKAT-LAURA

***

Лаура Барна је приповједач, прозни писац, романсијер и есејиста. По занимању је историчар умјетности.

Од 1995. године објављује приче, есеје, студије, ликовне критике и стручне радове из историје уметности у домаћој и иностраној књижевној периодици (преко 300 публикованих радова). Радови су заступљени у домаћим и иностраним антологијама, зборницима, алманасима и годишњацима.

До сада је објавила 12 романа, 3 збирке прича и књигу есеја.

Добитница је многих националних књижевних награда. Њене приче и есеји преведени су на мађарски, словачки, пољски и енглески. Члан је Удружења књижевника Србије.